BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 19, 2010

Delegasi Dari Yarmouk
Bismillahirrahmanirrahim


Assalamualaikum w.b.t....


Isnin-19 April 2010,Kompleks Yayasan Pahang-Sesi suai kenal bersama delegasi dari Yamouk.


Berita tentang kedatangan delegasi dari Yarmouk untuk melawat IKIP di Kuantan sememangnya sesuatu yang dinanti-nantikan oleh semua.


Delegasi ini diketuai oleh Timbalan Presiden Akademik University Of Yamouk, Dr.Masyhur Ar-rifai`e dan juga Dekan Kulliah Syariah dan Pengajian Islam University Of Yarmouk, Dr. Muhammad Uqlah AlIbrahim.


Lawatan delegasi Yarmouk ini penting bagi menambah baik proses pengajian dan pembelajaran di dalam program kerjasama IKIP dan Universiti Yarmouk iaitu program Ijazah Sarjana Muda Syariah(ekonomi dan perbankan islam).


Para pelajar IKIP-Yarmouk berpeluang beramah mesra bersama rombongan delegasi dari Yarmouk di dalam sesi seminar yang diadakan. Sesi ini dijalankan di dalam dwibahasa, bahasa Inggeris dan bahasa Arab. Perkongsian melalui soal jawab ternyata memberikan banyak manfaat kepada para pelajar.


Suasana di Yarmouk,Jordan, cara pengajaran dan pembelajaran di sana semuanya diterangkan lengkap di dalam pertemuan yang singkat itu.


Jadikanlah pertemuan yang singkat bersama Dr.Masyhur dan Dr.Muhd.Uqlah itu sebagai suatu memori manis yang terpahat di minda. Dengan harapan agar apa yang dikongsikan itu dapat mencetuskan azam yang baru dalam diri para pelajar.


Sekian,


Wassalam...

*maaf jika post ini agak cacamarba dan ringkas...asif jiddan..
*Mantapkan penguasaan bahasa arab kita semua ke tahap yang lebih tinggi ya...
*bersama kita semua maju ke hadapan!!
Pengerusi majlis yang petah berkata-kata

hadirin yang turut hadir pada sesi tersebut
ucapan wakil pelajar

Dr.Masyhur Ar-Rifai`e
Dr.Muhammad Uqlah
#testing mic..A B C..-sesi soal jawab
Sesi soal jawab
bergambar kenangan bersama banin...smile!

bergambar kenangan bersama banat...
Pensyarah SOIS yang dihormati0 ulasan:

istareh ..